MAILING ONTWERPEN

Het ontwerpen van e-mail is anders dan wanneer je een brochure, flyer of een ander statisch product uit de printwereld maakt. Eigenlijk moet  een mailing gezien worden als een mini website en moet men uitgaan van de regels voor goede webdesign: helderheid, beeld en user interaction.

Het gebeurt nog maar al te vaak dat je ziet dat een mailing uit alleen maar een afbeelding bestaat. Dit is niet zo verstandig, omdat veel gebruikers het automatisch downloaden van afbeeldingen in hun e-mailprogramma uit hebben staan en zien daarom niets als zij de e-mail openen, met als gevolg dat zij vaak niets doen.

Goede e-mails zijn opgemaakt uit html codes, net als een website, en hebben het doel de interesse van de lezer genoeg aan te spreken, zodat hij klikt op een link en/of belt voor een afspraak.

Ik werk zelf altijd met Mailchimp, een gratis programma, die heeft een handige plugin heeft, die makkelijk in je website geïnstalleerd kan worden, zodat je klanten zich via je website kunnen aanmelden voor de nieuwsbrief.

Ik kan ook alleen een eerste nieuwbrief voor je ontwerpen in Mailchimp, welke je dan zelf voor de volgende nieuwsbrief als template kunt gebruiken en kunt aanpassen. Hiervoor is echter wel enige kennis van Mailchimp vereist.

WERKWIJZE BIJ HET ONTWERPEN VAN EEN MAILING

Samen kijken we wat u wilt bereiken met uw mailing, wat uw doelgroep is, welke vorm hiervoor het beste geschikt is en wat uw huisstijl en uitstraling is. De prijs spreek ik van te voren met u af, zodat u niet voor verassingen komt te staan. Deze is mede afhankelijk van de grootte van de mailing en of er al een template voor bestaat. Er kan ook een mailing-contract afgesloten worden, als er regelmatig een mailing opgemaakt moet worden.

Kat Design is gevestigd in Abcoude, maar is landelijk actief, o.a. in Amsterdam, Amstelveen, Almere, Baambrugge, Breukelen, Diemen, Haarlem, Hilversum, Hoofddorp, Maarssen,  Mijdrecht, Nigtevecht, Vinkeveen, Weesp, Uithoorn en Utrecht.